Friday, 5 August 2011

PUDING KASTAD BUAH PEACH

Salam semua..Dikesempatan ini, Liza ingin mengucapkan "Selamat Berpuasa" pada family, sanak saudara, sahabat handai dan juga pada mereka2 yang mengenali diri ini. Walaupun agak terlambat nak mengucapnya..tapi x perlah..lebih baik buat drp tak buat..hehehe..
Resepi kali nie Liza buat utk dessert berbuka puasa hari yang-3. Biasanya buat puding kastad jagung tapi kali nie nak try pulak buat puding kastad dengan buah peach. Puding nie sedap dimakan bila kita sejukkan dalam peti ais..Resepinya senang je..bahan2 yang digunakan juga x banyak..
PUDING KASTAD BUAH PEACH


Bahan2nya:-
1 cawan tepung kastad
11/2 cawan susu cair
3 - 4 cawan air
2 sudu besar gula
1 sudu besar mentega
1 tin buah peach


Cara2nya:-
Campurkan semua bahan kecuali buah peach. Masakkan diatas api yang sederhana sehingga kastadnya agak sedikit pekat. Tutup api dan tuangkan keatas bekas kaca. Bila kastad dah agak pekat barulah tuangkan buah peach berserta dgn airnya keatas tadi. Bolehlah disejukkan ke dalam peti ais atau makan begitu saja.


Senangkan. Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...